Maso naklepeme na tenké široké plátky. Osolíme, okořeníme dle chuti – já použil směs na gyros, ale je možná jakákoliv jiná varianta.
Vymazané pudinkové bábovičky nebo skleněné kompotové misky z varného skla vyložíme masem, do vzniklého hnízdečka dáme na kostičky nakrájené jablko, nivu a klobásu (já měl lovecký salám – taky dobrý).
Pokud jsou plátky větší než misky, nahoře je uzavřeme. Pokud ne, přikryjeme plátkem sýra a dáme zapéct na asi 45 minut.
Upečené vyklopíme na talíř a podáváme třeba s hranolkami. K tomu chlazený Müller Thurgau.
I menší plátky se dají použít, třeba po dvou do misky. Při pečení se spojí a po vyklopení drží tvar.
Toto rychlé a vynikající jídlo jsem získal od kamarádky. Jeho výhoda je, že dává prostor fantazii a improvizaci podle nálady, chutí a toho, co je doma.
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Na másle zpěnit cibuli na kostičky, vložit sůl, skoro celý balíček papriky, bobkový list a vložit stehna, osmahnout,…
více o Vynikající kuře na paprice
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky