Kuřecí prsa nařízneme podélně v půlce tak, že po rozevření dostaneme knihu – hlavně nerozříznout celé! Prsa osolíme, opepříme a rozříznutou část potřeme taveným sýrem, na to položíme plátek šunky a kousek nivy. Vždy 2 plátky položíme na pracovní plochu do kříže, na něj položíme maso a zabalíme do balíčku – slanina tak bude navrchu. Zavážeme kuchyňským provázkem jako balíček. Zapékací misku vymažeme olivovým olejem a dáme prsa péct.
Mezitím nové brambory oškrábeme (někdy ani nemusíme, pokud mají tenkou slupku), nakrájíme na tenké plátky, kuchyňskou utěrkou vysušíme přebytečnou vodu a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova, poté osolíme. Balíčky podáváme s bramborami a zeleninovou oblohou či salátem.
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Vločky rozmixujeme najemno a přidáme s kokosem do těsta…
více o Kokosové dukátky (Anglie)
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové