Kuřecí prsa nařízneme podélně v půlce tak, že po rozevření dostaneme knihu – hlavně nerozříznout celé! Prsa osolíme, opepříme a rozříznutou část potřeme taveným sýrem, na to položíme plátek šunky a kousek nivy. Vždy 2 plátky položíme na pracovní plochu do kříže, na něj položíme maso a zabalíme do balíčku – slanina tak bude navrchu. Zavážeme kuchyňským provázkem jako balíček. Zapékací misku vymažeme olivovým olejem a dáme prsa péct.
Mezitím nové brambory oškrábeme (někdy ani nemusíme, pokud mají tenkou slupku), nakrájíme na tenké plátky, kuchyňskou utěrkou vysušíme přebytečnou vodu a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova, poté osolíme. Balíčky podáváme s bramborami a zeleninovou oblohou či salátem.
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Vločky rozmixujeme najemno a přidáme s kokosem do těsta…
více o Kokosové dukátky (Anglie)
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky