Kuřecí prsa nařízneme podélně v půlce tak, že po rozevření dostaneme knihu – hlavně nerozříznout celé! Prsa osolíme, opepříme a rozříznutou část potřeme taveným sýrem, na to položíme plátek šunky a kousek nivy. Vždy 2 plátky položíme na pracovní plochu do kříže, na něj položíme maso a zabalíme do balíčku – slanina tak bude navrchu. Zavážeme kuchyňským provázkem jako balíček. Zapékací misku vymažeme olivovým olejem a dáme prsa péct.
Mezitím nové brambory oškrábeme (někdy ani nemusíme, pokud mají tenkou slupku), nakrájíme na tenké plátky, kuchyňskou utěrkou vysušíme přebytečnou vodu a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova, poté osolíme. Balíčky podáváme s bramborami a zeleninovou oblohou či salátem.
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Vločky rozmixujeme najemno a přidáme s kokosem do těsta…
více o Kokosové dukátky (Anglie)
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou