Citronovou šťávu, med, hořčici a olej pořádně promícháme. Do každého kuřecího prsa uděláme 2 nebo 3 příčně hluboké zářezy a dáme do marinády, ve které necháme nejméně hodinu marinovat. Nejlépe je samozřejmě nechat přes noc v lednici. Rozehřejeme barbecue (můžeme samozřejmě i grill, či na pánvi), vložíme kuřecí prsa a za občasného otáčení necháme tak 12–15 min., dokud nejsou pořádně uvnitř provařená. Kuře nakrájíme na silnější proužky a smícháme spolu se salátem, krutony a přelijeme zálivkou. Pokud nemáme zálivku na Caesar, můžeme použít jakoukoliv jinou zálivku. Můžeme podávat spolu s křupavým chlebem nebo bagetou.
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po…
více o Větrníčky se slanou náplní
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy