Citronovou šťávu, med, hořčici a olej pořádně promícháme. Do každého kuřecího prsa uděláme 2 nebo 3 příčně hluboké zářezy a dáme do marinády, ve které necháme nejméně hodinu marinovat. Nejlépe je samozřejmě nechat přes noc v lednici. Rozehřejeme barbecue (můžeme samozřejmě i grill, či na pánvi), vložíme kuřecí prsa a za občasného otáčení necháme tak 12–15 min., dokud nejsou pořádně uvnitř provařená. Kuře nakrájíme na silnější proužky a smícháme spolu se salátem, krutony a přelijeme zálivkou. Pokud nemáme zálivku na Caesar, můžeme použít jakoukoliv jinou zálivku. Můžeme podávat spolu s křupavým chlebem nebo bagetou.
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátém máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.
…
více o Makový koláč s meruňkami