Maso omyjeme, zbavíme tučných kousků a šlach a nakrájíme na kousky.
Mezitím si v misce připravíme marinádu smícháním všech uvedených surovin a promícháme s masem. Vložíme do lednice a necháme odležet nejlépe do příštího dne.
Na pánev dáme 1 lžíci oleje a směs rychle opečeme.
Hotové maso je krásně křupavé a nádherně voní.
Podáváme s brambory, rýží nebo chlebem a doplníme zeleninovou oblohou.
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Máslo, koření a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme, přimícháme práškový cukr a žloutky. Z bílků a cukru ušleháme…
více o Skořicový koláč se švestkami