
3.53
Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový… více o Kuřecí čtvrtky po pražsku
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já… více o Treska s rýží a zeleninou
Tofu nakrájíme na kostky, dáme do misky marinovat do sójové omáčky. Mrkev nakrájíme na 0,5 cm kostky, cibulku nadrobno.… více o Tofu s rýží
Možná jste o něm ještě neslyšeli, ale jméno Amaury Guichon je mezi cukráři pojem. Pokud jde o… Celý článek
Tradiční česká kuchyně začíná u hovězího vývaru, který je základem mnoha omáček a dalších… Celý článek
Mořské řasy jsou pro nás Čechy trochu exotické chutě. Většinou se s nimi setkáváme u asijských… Celý článek
Na pohár jsme jako děti chodívali do cukrárny povětšinou za odměnu. A co dnes? Kdy jste měli… Celý článek
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. polovinu celeru nakrájíme na kostičky a spolu s masem vložíme… více o Hovězí na celeru
Kuřecí plátky očistíme, rozkrojíme, mírně naklepeme, okořeníme, posypeme bazalkou a potřeme rajčatovým protlakem. … více o Kuřecí plátek s rajčaty a mozzarellou
V kastrolu rozpustíme Heru, přidáme med a cukr. Směs necháme trochu vychladnout, vmícháme žloutek, rum, kypřící prášek,… více o Mandlové trojúhelníčky s čokoládou
Vše umeleme na masovém strojku. Nechám tak 20 minut odležet. Potom ochutnáme a podle potřeby ještě přidáme z… více o Špeková pomazánka na chuťovky
Vodu s máslem a solí uvedeme do varu, vsypeme najednou všechnu mouku a za stálého míchání vytvoříme kompaktní… více o Švestkový věnec
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené je oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k nim… více o Bramborové lívanečky s jablky
Do mísy dáme polohrubou mouku, cukr, olej, vejce, teplé mléko a prášek do pečiva. Přidáme kakao, skořici, vanilkový… více o Perník s marmeládou
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Na rozehřátém másle dozlatova opečeme plátky žampionů, přidáme kolečka… více o Pestrý těstovinový salát
Nejprve si připravíme krém: smetanu se ztužovačem ušleháme do tuha, přidáme cukry a opatrně vmícháme zakysané smetany. … více o Banánová kopule
Mléko + sůl + olej vařit + nasypat hrubou mouku (aby byla tuhá kaše) míchat, přidat vejce. Na vále vyválet válec, který… více o Ovocné knedlíky z pařeného těsta
Kuře osušíme, celé potřeme (i uvnitř) česnekem a osolíme. Necháme chvíli před pečením proležet v pekáčku, pak přilijeme… více o Česnekové kuře s žampionovo-bylinkovou omáčkou
Listové těsto rozkrojíme na dvě půlky a rozválíme. Potřeme hořčicí, kečupem nebo cikánskou omáčkou, ale ne až na okraje… více o Závin z listového těsta na slano