Kuřecí maso si pokrájíme na delší proužky, které napíchneme jako harmoniku na předem namočené špejle. Gyros koření si prošleháme se solí, citronovou šťávou a olejem. Mašlovačkou harmoniky potřeme. Grilujeme z každé strany asi 3–4 minuty.
Podáváme s česnekovým dipem a čerstvým pečivem. Na dip smícháme jogurt s česnekem, solí a pepřem.
Gyros směs si můžeme připravit i sami ze sušeného oregana, máty, sladké a pálivé papriky, pepře a soli.
Olej rozehřejme na pánvi, přidáme pórek a necháme jej za občasného míchání změknout. Bude to trvat zhruba 15 minut. Na…
více o Těstoviny s pórkem a špenátem
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě