Mleté kuřecí maso smícháme se sýrem, eidam nastrouháme nahrubo a nivu najemno. Přidáme česnek, cibuli, vejce, mléko, pepř a tak 3 lžíce hladké mouky. Tvoříme řízečky ve tvaru dlaně a obalujeme v trojobalu. Z tohoto množství cca 10–13 řízků.
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou