Na oleji zpěníme 1 větší cibuli pokrájenou spíše na větší kousky nebo na proužky. Kuřecí játra dobře propereme ve vodě, vysušíme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme k cibuli a osmahneme, poté přidáme majoránku, mletou papriku, čerstvé fazolky (ne mražené či sterilované) a pořádnou lžíci nějaké ostřejší hořčice – například tradiční anglické, dijonské nebo francouzské. Zamícháme, podlijeme mírně vodou a necháme cca 15 minut dusit.
Poté přilijeme smetanu, přidáme mraženou zeleninu (základní je hrášek, já preferuji kombinaci hrášek, kukuřice a mrkev), opepříme a podle chuti osolíme. Necháme povařit cca 5 minut a můžeme servírovat. Ideální příloha je rýže.
Občas společně s kuřecími játry přidávám i vepřové ledvinky (v poměru 1:1) a je to také velice dobré.
Osmahneme cibuli, vložíme na nudličky nakrájená játra a necháme smažit 15 minut na středním ohni. Poté vložíme zeleninu…
více o Kuřecí játra se zeleninou
Odblaněná a očištěná játra nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájenou nadrobno společně s očištěnou zeleninou nakrájenou na…
více o Vepřová játra na smetaně
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Normálně okořenit stehýnka, dát zprudka opéci, dochutit pepřem, solí a tymiánem - tím malinko. Pak podlít (já prakticky…
více o Borůvková kuřecí stehna
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina