Na oleji zpěníme 1 větší cibuli pokrájenou spíše na větší kousky nebo na proužky. Kuřecí játra dobře propereme ve vodě, vysušíme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme k cibuli a osmahneme, poté přidáme majoránku, mletou papriku, čerstvé fazolky (ne mražené či sterilované) a pořádnou lžíci nějaké ostřejší hořčice – například tradiční anglické, dijonské nebo francouzské. Zamícháme, podlijeme mírně vodou a necháme cca 15 minut dusit.
Poté přilijeme smetanu, přidáme mraženou zeleninu (základní je hrášek, já preferuji kombinaci hrášek, kukuřice a mrkev), opepříme a podle chuti osolíme. Necháme povařit cca 5 minut a můžeme servírovat. Ideální příloha je rýže.
Občas společně s kuřecími játry přidávám i vepřové ledvinky (v poměru 1:1) a je to také velice dobré.
Osmahneme cibuli, vložíme na nudličky nakrájená játra a necháme smažit 15 minut na středním ohni. Poté vložíme zeleninu…
více o Kuřecí játra se zeleninou
Odblaněná a očištěná játra nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájenou nadrobno společně s očištěnou zeleninou nakrájenou na…
více o Vepřová játra na smetaně
Maso osolíme a opepříme, popř. dokořeníme jiným kořením. Na každý plátek zvlášť přidáme worchestrovku a sojovku. Dále…
více o Nejjednoduší výborná marináda
Sojové kostky zalijeme soj.omáčkama a worchestrem,přilijeme vodu a uvaříme do měkka.Nakrájenou větší cibuli osmahneme…
více o Sojové maso se sojovou omáčkou
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část…
více o Amorův jablečný řez (koláč)
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a nízkém plameni rozehříváme do té doby, než nám…
více o Výborné čokoládové brownies