Kuřecí játra se zeleninou na smetaně

3.33

hodnoceno: 6
Příprava: 20 minut
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule velká
    • sůl
    • majoránka
    • dijonská hořčice
    • pepř celý
    • mletá paprika
    • 0,5
      kg kuřecí játra
    • zelené fazolky
    • 2
      dl smetana na vaření
    • olej
    • zeleninová směs

Postup přípravy receptu

  • Na oleji zpěníme 1 větší cibuli pokrájenou spíše na větší kousky nebo na proužky. Kuřecí játra dobře propereme ve vodě, vysušíme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme k cibuli a osmahneme, poté přidáme majoránku, mletou papriku, čerstvé fazolky (ne mražené či sterilované) a pořádnou lžíci nějaké ostřejší hořčice – například tradiční anglické, dijonské nebo francouzské. Zamícháme, podlijeme mírně vodou a necháme cca 15 minut dusit.
  • Poté přilijeme smetanu, přidáme mraženou zeleninu (základní je hrášek, já preferuji kombinaci hrášek, kukuřice a mrkev), opepříme a podle chuti osolíme. Necháme povařit cca 5 minut a můžeme servírovat. Ideální příloha je rýže.
  • Občas společně s kuřecími játry přidávám i vepřové ledvinky (v poměru 1:1) a je to také velice dobré.
Zařazení: Maso Vnitřnosti

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: