Očištěné papriky rozpůlíme, opečeme pod grilem nebo v troubě, stáhneme slupky a lusky nadrobno posekáme. Na lžíci oleje papriky osmahneme, přidáme česnek a tymián.
Řízky omyjeme, vyřízneme do nich kapsu, osolíme a opepříme. Kapsu naplníme připravenou směsí, sepneme párátky a opečeme na oleji. Přilijeme vývar a dusíme asi 20 minut. Poté maso vyjmeme a udržujeme v teple.
Do vydušené šťávy přidáme smetanu a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s bramborovou kaší nebo těstovinami.
Uvaříme kolínka, scedíme, dáme do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat,…
více o Kolínka se zelím a nivou
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou