Očištěné papriky rozpůlíme, opečeme pod grilem nebo v troubě, stáhneme slupky a lusky nadrobno posekáme. Na lžíci oleje papriky osmahneme, přidáme česnek a tymián.
Řízky omyjeme, vyřízneme do nich kapsu, osolíme a opepříme. Kapsu naplníme připravenou směsí, sepneme párátky a opečeme na oleji. Přilijeme vývar a dusíme asi 20 minut. Poté maso vyjmeme a udržujeme v teple.
Do vydušené šťávy přidáme smetanu a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s bramborovou kaší nebo těstovinami.
Smícháme pomazánkové máslo s tvarohem a sýrem, přidáme velmi drobně nakrájenou šunku, pórek a drobně nastrouhanou mrkev…
více o Skvělá šunková pomazánka
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s…
více o Sloppy Joes – zapečený sendvič