Kuřecí řízky nakrájíme na plátky – můžeme silnější a do nich vyříznout kapsu, nebo větší slabší plátky, které poté přehneme a zpevníme párátky. Maso zlehka osolíme a do vytvořené kapsy vložíme sýr, nakrájený na menší části a na proužky nebo kostičky nakrájenou cibuli. Kapsu poté obalíme kousky cibule zabalíme do anglické slaniny a zapárátkujeme. Maso necháme přes noc odležet ve vytvořené marinádě.
Maso pečeme do zlatova a potíráme ho marinádou s cibulkou. Do trouby můžeme také přidat další na půlku rozkrojenou cibuli a péci ji do měkka, krásně chutná a je vhodná jako dodatek k příloze. Jako přílohu můžeme zvolit bramborovou kaši či irské nebo americké brambory.
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka…
více o Zapečené mleté maso s cuketou
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem
Kulatou skleněnou či porcelánovou misku cca 0,75 l vymažeme máslem a vysypeme kokosem.
V druhé misce smícháme všechny…
více o Rychlá buchta z mikrovlnky