Kuřecí řízky nakrájíme na plátky – můžeme silnější a do nich vyříznout kapsu, nebo větší slabší plátky, které poté přehneme a zpevníme párátky. Maso zlehka osolíme a do vytvořené kapsy vložíme sýr, nakrájený na menší části a na proužky nebo kostičky nakrájenou cibuli. Kapsu poté obalíme kousky cibule zabalíme do anglické slaniny a zapárátkujeme. Maso necháme přes noc odležet ve vytvořené marinádě.
Maso pečeme do zlatova a potíráme ho marinádou s cibulkou. Do trouby můžeme také přidat další na půlku rozkrojenou cibuli a péci ji do měkka, krásně chutná a je vhodná jako dodatek k příloze. Jako přílohu můžeme zvolit bramborovou kaši či irské nebo americké brambory.
Porce kuřete opečeme na oleji, přidáme pokrájenou cibuli a česnek, osolíme, přidáme koření a podlijeme vínem. Dusíme do…
více o Kuře po myslivecku s rýží
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou
1. Rozkrojíme housku na dva plátky a každý potřeme kečupem. Na potřenou spodní stranu housky dáme plátek salátu, a…
více o Hamburger ze sekané pro líné
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena