Kuřecí řízky nakrájíme na plátky – můžeme silnější a do nich vyříznout kapsu, nebo větší slabší plátky, které poté přehneme a zpevníme párátky. Maso zlehka osolíme a do vytvořené kapsy vložíme sýr, nakrájený na menší části a na proužky nebo kostičky nakrájenou cibuli. Kapsu poté obalíme kousky cibule zabalíme do anglické slaniny a zapárátkujeme. Maso necháme přes noc odležet ve vytvořené marinádě.
Maso pečeme do zlatova a potíráme ho marinádou s cibulkou. Do trouby můžeme také přidat další na půlku rozkrojenou cibuli a péci ji do měkka, krásně chutná a je vhodná jako dodatek k příloze. Jako přílohu můžeme zvolit bramborovou kaši či irské nebo americké brambory.
Napřed si uděláme náplň. Třeme máslo s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem a postupně přidáváme rum podle chuti. Když…
více o Ořechové kuličky – nepečené
Ohřejeme si mléko. Z trochy mléka, 3 lžic cukru, nadrobených kvasnic a trochy mouky si připravíme kvásek, který necháme…
více o Kynuté tvarohové koláče
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Vývar přivedeme k varu. Mezitím očistíme a opláchneme mrkve. Pak je rozkrájíme na kostky či kolečka, přidáme do polévky…
více o Nudlová polévka s mrkví