Kuřecí řízky nakrájíme na plátky – můžeme silnější a do nich vyříznout kapsu, nebo větší slabší plátky, které poté přehneme a zpevníme párátky. Maso zlehka osolíme a do vytvořené kapsy vložíme sýr, nakrájený na menší části a na proužky nebo kostičky nakrájenou cibuli. Kapsu poté obalíme kousky cibule zabalíme do anglické slaniny a zapárátkujeme. Maso necháme přes noc odležet ve vytvořené marinádě.
Maso pečeme do zlatova a potíráme ho marinádou s cibulkou. Do trouby můžeme také přidat další na půlku rozkrojenou cibuli a péci ji do měkka, krásně chutná a je vhodná jako dodatek k příloze. Jako přílohu můžeme zvolit bramborovou kaši či irské nebo americké brambory.
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Paprikové lusky nasucho opražíme na pánvi až začnou hnědnout. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Poté z…
více o Pařené papriky (Bulharsko)
Vše smíchat dohromady, nalít do lahve a užít si pěkné Vánoce!
Je možné část Salka vyměnit za pikao, nebo Tatra mléko…
více o Vaječný likér snadno a rychle
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou