Špenát rozmrazíme podle návodu na obalu a pak ho vidličkou rozmělníme. Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm osmahneme. Poté přidáme cibuli a česnek a opékáme společně asi 8 minut.
Nakonec posypeme kari a směs osmahneme. Kuřecí kari zalijeme 400 ml studené vody a 400 ml kokosového mléka. Vmícháme omáčku na těstoviny a přivedeme k varu, můžeme dohustit hladkou moukou. Vaříme na malém ohni asi 2 minuty. Jako poslední přidáme špenát a povaříme ještě další 2 minuty.
Tuk utřeme s cukrem, přidáme žloutky a střídavě mléko s prosátou moukou a kypřicím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh…
více o Bublanina s kokosovým bezé
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů…
více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě