Špenát rozmrazíme podle návodu na obalu a pak ho vidličkou rozmělníme. Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm osmahneme. Poté přidáme cibuli a česnek a opékáme společně asi 8 minut.
Nakonec posypeme kari a směs osmahneme. Kuřecí kari zalijeme 400 ml studené vody a 400 ml kokosového mléka. Vmícháme omáčku na těstoviny a přivedeme k varu, můžeme dohustit hladkou moukou. Vaříme na malém ohni asi 2 minuty. Jako poslední přidáme špenát a povaříme ještě další 2 minuty.
Tuk utřeme s cukrem, přidáme žloutky a střídavě mléko s prosátou moukou a kypřicím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh…
více o Bublanina s kokosovým bezé
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka