Masová směs: Cibuli si usmažíme na oleji. Přidáme orestovat kousky osoleného a opepřeného masa. Vmícháme plátky žampionů, papriku, česnek a brokolici, necháme vydusit přebytečnou šťávu, případně ještě dochutíme a necháme vychladnout.
Nádivka: V míse si navlhčíme mlékem kostičky rohlíků, které dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a bylinkami (petrželka, pažitka, libeček...). Zalijeme rozšlehanými žloutky, zamícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Do vymazané a vysypané formy dáme větší polovinu nádivky, na kterou nandáme masovou směs. Tu zakryjeme zbytkem nádivky a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu na cca 35 minut dozlatova.
Podáváme teplé nebo vychladlé například se zeleninovým salátem či čerstvou zeleninou.
Jako obměnu můžeme do směsi nebo do nádivky vmíchat nastrouhanou nivu.
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a…
více o Kuřecí prsa se žampiony
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika