Masová směs: Cibuli si usmažíme na oleji. Přidáme orestovat kousky osoleného a opepřeného masa. Vmícháme plátky žampionů, papriku, česnek a brokolici, necháme vydusit přebytečnou šťávu, případně ještě dochutíme a necháme vychladnout.
Nádivka: V míse si navlhčíme mlékem kostičky rohlíků, které dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a bylinkami (petrželka, pažitka, libeček...). Zalijeme rozšlehanými žloutky, zamícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Do vymazané a vysypané formy dáme větší polovinu nádivky, na kterou nandáme masovou směs. Tu zakryjeme zbytkem nádivky a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu na cca 35 minut dozlatova.
Podáváme teplé nebo vychladlé například se zeleninovým salátem či čerstvou zeleninou.
Jako obměnu můžeme do směsi nebo do nádivky vmíchat nastrouhanou nivu.
Vejce našleháme s cukrem, přidáme olej, jogurt, mléko, mouku, na kousky nalámanou čokoládu na vaření a prášek do pečiva…
více o Jogurtové řezy s pudinkem
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou