g
mražená zelenina
mrkev, hrášek, kukuřice, paprika
250
g
kuskus
Postup přípravy receptu
Kuskus si uvaříme podle návodu.
Kuřecí nebo krůtí maso nakrájíme na co nejmenší kostičky nebo nudličky, osolíme, opepříme, přidáme kari. Promícháme a dáme na rozpálenou pánev s olejem a opečeme do měkka. Až se nám bude zdát maso skoro hotové, přidáme mraženou zeleninu a přikryjeme pokličkou, aby se maso společně se zeleninkou podusilo.
Před dokončením rozmačkáme tak dva stroužky česneku,vmícháme hotový kuskus a necháme 10 minut odstát, aby se promíchaly vůně a chutě.
Je to vynikající a velmi jednoduchá počeštěná verze kuskusu.
Mám opravdu ozkoušené zvládnutí za ani ne 40 minut.
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme).
…
více o Domácí tmavý chléb s ořechy
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše…
více o Cizrna s tuňákem a šalvějí