Ve woku na trošce másla opečeme na nudličky nakrájené osolené maso. Vyjmeme a odložíme. Do woku přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Osmahneme.
Do malého kastrůlku s tlustým dnem dáme cukr, vodu a trochu strouhaného kokosu a vše povaříme, až se vytvoří sirup. Do woku přidáme k osmahnuté cibulce kokosové mléko a půlku šlehačky. Vaříme a během vaření přidáme sirup, až tato směs zhoustne, přidáme druhou půlku šlehačky, osolíme, řádně ochutíme chilli kořením a přidáme trošku kari.
Čekáme, až omáčka zhoustne, zároveň připravujeme gnocchi. Krátce před dokončením omáčky do ní přidáme kousky masa a lehce prohřejeme. Podáváme.
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník