Ve woku na trošce másla opečeme na nudličky nakrájené osolené maso. Vyjmeme a odložíme. Do woku přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Osmahneme.
Do malého kastrůlku s tlustým dnem dáme cukr, vodu a trochu strouhaného kokosu a vše povaříme, až se vytvoří sirup. Do woku přidáme k osmahnuté cibulce kokosové mléko a půlku šlehačky. Vaříme a během vaření přidáme sirup, až tato směs zhoustne, přidáme druhou půlku šlehačky, osolíme, řádně ochutíme chilli kořením a přidáme trošku kari.
Čekáme, až omáčka zhoustne, zároveň připravujeme gnocchi. Krátce před dokončením omáčky do ní přidáme kousky masa a lehce prohřejeme. Podáváme.
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák