Kuřecí řízky mírně naklepeme, osolíme, posypeme kari kořením, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, rozškvaříme, přidáme šunku nakrájenou na nudličky a cibuli nasekanou najemno. Mírně orestujeme, poprášíme kari kořením, přidáme tavený sýr, mléko podle potřeby a sůl. Mícháme, až se nám vše spojí. Do namočeného římského hrnce dáme syrové brambory nakrájené na větší kostky nebo hranolky, osolíme a promícháme. Na brambory rozložíme maso, které potřeme sýrovou směsí. Povrch posypeme strouhaným tvrdým sýrem, hrnec přiklopíme a pečeme zhruba 60–80 minut. Vkládáme ale do studené trouby. Ke konci pečení hrnec odklopíme a povrch necháme zezlátnout. Podáváme se zeleninovým salátem.
Při přípravě také můžeme smíchat brambory s trochou nahrubo nakrájené cibule nebo přidat různou zeleninu a kousek anglické slaniny. Vše lze zalít smetanou na šlehání.
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha