Kuřecí řízky mírně naklepeme, osolíme, posypeme kari kořením, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, rozškvaříme, přidáme šunku nakrájenou na nudličky a cibuli nasekanou najemno. Mírně orestujeme, poprášíme kari kořením, přidáme tavený sýr, mléko podle potřeby a sůl. Mícháme, až se nám vše spojí. Do namočeného římského hrnce dáme syrové brambory nakrájené na větší kostky nebo hranolky, osolíme a promícháme. Na brambory rozložíme maso, které potřeme sýrovou směsí. Povrch posypeme strouhaným tvrdým sýrem, hrnec přiklopíme a pečeme zhruba 60–80 minut. Vkládáme ale do studené trouby. Ke konci pečení hrnec odklopíme a povrch necháme zezlátnout. Podáváme se zeleninovým salátem.
Při přípravě také můžeme smíchat brambory s trochou nahrubo nakrájené cibule nebo přidat různou zeleninu a kousek anglické slaniny. Vše lze zalít smetanou na šlehání.
Všechny přísady smícháme v míse. Nakonec vmícháme kypřící prášek. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy…
více o Bábovka s kysanou smetanou
Menší SYROVÝ květák nastrouhat, přidat mouku, mléko, vejce, osolit a opepřit. Lžící dělat na pánvi placičky a smažit na…
více o Bleskové květákové placičky
Smíchejte obě hořčice, med, drcené ořechy a olivový a ořechový olej.
Camembert nařízněte do kříže a obalte v zálivce,…
více o Salát s grilovaným sýrem II.
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika