Kuřecí maso se sýrem v římském hrnci

3

hodnoceno: 4
Příprava: 45 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce slunečnicový olej
    • 13
      ks brambory podle porcí
    • 2
      špetka sůl
    • 500
      g kuřecí prsa
    • 80
      g tavený sýr
    • 4
      lžíce mléko
    • 50
      g tvrdý sýr
    • 30
      g uzená slanina

Postup přípravy receptu

  • Kuřecí řízky mírně naklepeme, osolíme, posypeme kari kořením, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, rozškvaříme, přidáme šunku nakrájenou na nudličky a cibuli nasekanou najemno. Mírně orestujeme, poprášíme kari kořením, přidáme tavený sýr, mléko podle potřeby a sůl. Mícháme, až se nám vše spojí. Do namočeného římského hrnce dáme syrové brambory nakrájené na větší kostky nebo hranolky, osolíme a promícháme. Na brambory rozložíme maso, které potřeme sýrovou směsí. Povrch posypeme strouhaným tvrdým sýrem, hrnec přiklopíme a pečeme zhruba 60–80 minut. Vkládáme ale do studené trouby. Ke konci pečení hrnec odklopíme a povrch necháme zezlátnout. Podáváme se zeleninovým salátem.
  • Při přípravě také můžeme smíchat brambory s trochou nahrubo nakrájené cibule nebo přidat různou zeleninu a kousek anglické slaniny. Vše lze zalít smetanou na šlehání.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: