Kuřecí řízky mírně naklepeme, osolíme, posypeme kari kořením, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, rozškvaříme, přidáme šunku nakrájenou na nudličky a cibuli nasekanou najemno. Mírně orestujeme, poprášíme kari kořením, přidáme tavený sýr, mléko podle potřeby a sůl. Mícháme, až se nám vše spojí. Do namočeného římského hrnce dáme syrové brambory nakrájené na větší kostky nebo hranolky, osolíme a promícháme. Na brambory rozložíme maso, které potřeme sýrovou směsí. Povrch posypeme strouhaným tvrdým sýrem, hrnec přiklopíme a pečeme zhruba 60–80 minut. Vkládáme ale do studené trouby. Ke konci pečení hrnec odklopíme a povrch necháme zezlátnout. Podáváme se zeleninovým salátem.
Při přípravě také můžeme smíchat brambory s trochou nahrubo nakrájené cibule nebo přidat různou zeleninu a kousek anglické slaniny. Vše lze zalít smetanou na šlehání.
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky a rozkrájené vlašské ořechy a promícháme. Nakonec vmícháme…
více o Tvarohový biskupský chlebíček
-Uvaříme vřetýnka.
-V hluboké pánvi necháme "rozpustit" asi 30 deka nivy, 20 deka taveného sýru a smetanu ke šlehání.
…
více o Těstoviny se třemi druhy sýrů