Kuřecí řízky mírně naklepeme, osolíme, posypeme kari kořením, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, rozškvaříme, přidáme šunku nakrájenou na nudličky a cibuli nasekanou najemno. Mírně orestujeme, poprášíme kari kořením, přidáme tavený sýr, mléko podle potřeby a sůl. Mícháme, až se nám vše spojí. Do namočeného římského hrnce dáme syrové brambory nakrájené na větší kostky nebo hranolky, osolíme a promícháme. Na brambory rozložíme maso, které potřeme sýrovou směsí. Povrch posypeme strouhaným tvrdým sýrem, hrnec přiklopíme a pečeme zhruba 60–80 minut. Vkládáme ale do studené trouby. Ke konci pečení hrnec odklopíme a povrch necháme zezlátnout. Podáváme se zeleninovým salátem.
Při přípravě také můžeme smíchat brambory s trochou nahrubo nakrájené cibule nebo přidat různou zeleninu a kousek anglické slaniny. Vše lze zalít smetanou na šlehání.
Maso osolíme a opepříme, popř. dokořeníme jiným kořením. Na každý plátek zvlášť přidáme worchestrovku a sojovku. Dále…
více o Nejjednoduší výborná marináda
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Než se čokoláda rozpustí, nakrájíme si banán na cca 5 mm tlusté plátky. Vždy si…
více o Banánovo-piškotové jednohubky