Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, posypeme vegetou, promícháme a necháme odležet alespoň 1 hodinu. Potom orestujeme na pánvi na rozehřátém oleji, přendáme do misky, na pánev vlijeme šlehačku, přidáme nastrouhaný sýr a mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Podle chuti osolíme (pozor – sýr i vegeta obsahují sůl) a vložíme orestované maso, které v omáčce už jenom prohřejeme.
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou…
více o Nakládané žampiony se sýrem
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové