Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky podlouhlého tvaru a naložíme do podmáslí, do kterého dáme stroužky rozmačkaného česneku, sůl a pepř. Necháme alespoň hodinu marinovat (i déle).
Smícháme rozdrcené sušenky s posekanými nebo mletými ořechy a oreganem. V této směsi kuřecí kousky hustě obalíme a naskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme cca 20 minut (záleží na typu trouby) do zlatavé barvy, v půli pečení můžeme obrátit.
Omáčku připravíme tak, že rozmixujeme kečup a dobrou meruňkovou marmeládu v poměru 1:1. Přidáme jemné kari a mírně dochutíme solí a octem. Obalovat můžeme i bez ořechů, jen v jemně rozdrcených cornflakes.
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem. Postupně přidáváme všechny ingredience a nakonec…
více o Kuřecí kousky na medu a kari