Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky podlouhlého tvaru a naložíme do podmáslí, do kterého dáme stroužky rozmačkaného česneku, sůl a pepř. Necháme alespoň hodinu marinovat (i déle).
Smícháme rozdrcené sušenky s posekanými nebo mletými ořechy a oreganem. V této směsi kuřecí kousky hustě obalíme a naskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme cca 20 minut (záleží na typu trouby) do zlatavé barvy, v půli pečení můžeme obrátit.
Omáčku připravíme tak, že rozmixujeme kečup a dobrou meruňkovou marmeládu v poměru 1:1. Přidáme jemné kari a mírně dochutíme solí a octem. Obalovat můžeme i bez ořechů, jen v jemně rozdrcených cornflakes.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka