Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky podlouhlého tvaru a naložíme do podmáslí, do kterého dáme stroužky rozmačkaného česneku, sůl a pepř. Necháme alespoň hodinu marinovat (i déle).
Smícháme rozdrcené sušenky s posekanými nebo mletými ořechy a oreganem. V této směsi kuřecí kousky hustě obalíme a naskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme cca 20 minut (záleží na typu trouby) do zlatavé barvy, v půli pečení můžeme obrátit.
Omáčku připravíme tak, že rozmixujeme kečup a dobrou meruňkovou marmeládu v poměru 1:1. Přidáme jemné kari a mírně dochutíme solí a octem. Obalovat můžeme i bez ořechů, jen v jemně rozdrcených cornflakes.
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Cukr a vejce rozšleháme, přidáme zbytek surovin, zamícháme, vlijeme do pekáčku nebo na plech a v horkovzduchu pečeme na…
více o Radčina jablečná buchta