Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky podlouhlého tvaru a naložíme do podmáslí, do kterého dáme stroužky rozmačkaného česneku, sůl a pepř. Necháme alespoň hodinu marinovat (i déle).
Smícháme rozdrcené sušenky s posekanými nebo mletými ořechy a oreganem. V této směsi kuřecí kousky hustě obalíme a naskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme cca 20 minut (záleží na typu trouby) do zlatavé barvy, v půli pečení můžeme obrátit.
Omáčku připravíme tak, že rozmixujeme kečup a dobrou meruňkovou marmeládu v poměru 1:1. Přidáme jemné kari a mírně dochutíme solí a octem. Obalovat můžeme i bez ořechů, jen v jemně rozdrcených cornflakes.
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra