Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky podlouhlého tvaru a naložíme do podmáslí, do kterého dáme stroužky rozmačkaného česneku, sůl a pepř. Necháme alespoň hodinu marinovat (i déle).
Smícháme rozdrcené sušenky s posekanými nebo mletými ořechy a oreganem. V této směsi kuřecí kousky hustě obalíme a naskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme cca 20 minut (záleží na typu trouby) do zlatavé barvy, v půli pečení můžeme obrátit.
Omáčku připravíme tak, že rozmixujeme kečup a dobrou meruňkovou marmeládu v poměru 1:1. Přidáme jemné kari a mírně dochutíme solí a octem. Obalovat můžeme i bez ořechů, jen v jemně rozdrcených cornflakes.
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej -…
více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou, osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom…
více o Bramborové koblížky se salámem
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou…
více o Tuniakové karbonátky so salsou