Na oleji lehce osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte nakrájené kuřecí maso, osolte, poprašte sladkou paprikou a nechte dusit doměkka. Pokud chcete víc omáčky, přidejte ještě podle potřeby horkou vodu. Pak rozdrobte nebo nastrouhejte do omáčky nivu (možno i jiný sýr, ale niva je v omáčce výraznější). Sýr se v omáčce po zamíchání krásně rozpustí.
Pak přidejte smetanu na šlehání, popř. zakysanou smetanu, a můžete v ní podle potřeby rozmíchat trochu hladké mouky a omáčku tak zahustit.
Je možné také přidat některé bylinky – bazalku, oregano nebo různé směsi, ale už to má zase trochu jinou chuť. Podáváme s hranolky nebo s těstovinami.
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Vločky přes noc namočíme,druhý den přidáme zeleninu uvařenou v zel.vývaru a ostatní přísady a zpracujeme,vytvoříme…
více o Karbanátky z ovesných vloček