Na oleji lehce osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte nakrájené kuřecí maso, osolte, poprašte sladkou paprikou a nechte dusit doměkka. Pokud chcete víc omáčky, přidejte ještě podle potřeby horkou vodu. Pak rozdrobte nebo nastrouhejte do omáčky nivu (možno i jiný sýr, ale niva je v omáčce výraznější). Sýr se v omáčce po zamíchání krásně rozpustí.
Pak přidejte smetanu na šlehání, popř. zakysanou smetanu, a můžete v ní podle potřeby rozmíchat trochu hladké mouky a omáčku tak zahustit.
Je možné také přidat některé bylinky – bazalku, oregano nebo různé směsi, ale už to má zase trochu jinou chuť. Podáváme s hranolky nebo s těstovinami.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole