Na oleji lehce osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte nakrájené kuřecí maso, osolte, poprašte sladkou paprikou a nechte dusit doměkka. Pokud chcete víc omáčky, přidejte ještě podle potřeby horkou vodu. Pak rozdrobte nebo nastrouhejte do omáčky nivu (možno i jiný sýr, ale niva je v omáčce výraznější). Sýr se v omáčce po zamíchání krásně rozpustí.
Pak přidejte smetanu na šlehání, popř. zakysanou smetanu, a můžete v ní podle potřeby rozmíchat trochu hladké mouky a omáčku tak zahustit.
Je možné také přidat některé bylinky – bazalku, oregano nebo různé směsi, ale už to má zase trochu jinou chuť. Podáváme s hranolky nebo s těstovinami.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Do hrnce vlijeme 1,5l vody, vsypeme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, okořeníme kmínem, majoránkou, zázvorem a…
více o Česneková polévka oukrop
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.…
více o Těstovinový salát se šunkou