Na oleji lehce osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte nakrájené kuřecí maso, osolte, poprašte sladkou paprikou a nechte dusit doměkka. Pokud chcete víc omáčky, přidejte ještě podle potřeby horkou vodu. Pak rozdrobte nebo nastrouhejte do omáčky nivu (možno i jiný sýr, ale niva je v omáčce výraznější). Sýr se v omáčce po zamíchání krásně rozpustí.
Pak přidejte smetanu na šlehání, popř. zakysanou smetanu, a můžete v ní podle potřeby rozmíchat trochu hladké mouky a omáčku tak zahustit.
Je možné také přidat některé bylinky – bazalku, oregano nebo různé směsi, ale už to má zase trochu jinou chuť. Podáváme s hranolky nebo s těstovinami.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku