Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a přes noc naložíme do sojové omáčky. Pánev vylijeme olivovým olejem a orestujeme kuřecí nudličky, po zbělání přidáme nahrubu nakrájenou cibuli, na měsíčky nakrájená jablka, sušené meruňky, rozinky a slunečnicová semínka. Zalijeme trochou vody a přidáme lžíci až dvě medu, necháme asi 10 minut podusit.
Mezitím uvaříme rýži, nejlépe převaříme, aby byla pěkně lepivá. Po vyvaření vody do pánve dáme rýži a zakapeme troškou sojové omáčky. Celé pořádně promícháme a můžeme podávat.
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
1 Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort