Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a přes noc naložíme do sojové omáčky. Pánev vylijeme olivovým olejem a orestujeme kuřecí nudličky, po zbělání přidáme nahrubu nakrájenou cibuli, na měsíčky nakrájená jablka, sušené meruňky, rozinky a slunečnicová semínka. Zalijeme trochou vody a přidáme lžíci až dvě medu, necháme asi 10 minut podusit.
Mezitím uvaříme rýži, nejlépe převaříme, aby byla pěkně lepivá. Po vyvaření vody do pánve dáme rýži a zakapeme troškou sojové omáčky. Celé pořádně promícháme a můžeme podávat.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových