Prsíčka nakrájíme na nugetky, velikost cca 2×5 cm. Tyto naložíme do zákysu, nejlépe přes noc. Nezapomeneme mírně osolit. Druhý den nejdříve roztlučeme sušenky na drť. Kousky prsíček vytahujeme ze zákysu, necháme mírně okapat a obalujeme v drti. Mírně přitiskneme, aby neopadávala a pokládáme na pečicím papírem vyložený plech. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 25 minut.
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka
Oloupané šalotky nasekáme nadrobno a velice pomalu a začastého míchání je osmažíme dozlatova na pánvi s rozehřátým…
více o Paštika s pomerančovou kůrou