Prsíčka nakrájíme na nugetky, velikost cca 2×5 cm. Tyto naložíme do zákysu, nejlépe přes noc. Nezapomeneme mírně osolit. Druhý den nejdříve roztlučeme sušenky na drť. Kousky prsíček vytahujeme ze zákysu, necháme mírně okapat a obalujeme v drti. Mírně přitiskneme, aby neopadávala a pokládáme na pečicím papírem vyložený plech. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 25 minut.
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny