Dno pekáče vymažeme sádlem, posypeme najemno nakrájenou cibulí s česnekem, dále rajčaty na měsíčky. Vše zlehka posolíme a pocukrujeme, přilijeme ocet. Vyskládáme kuřecí paličky. Každou zvlášť poprášíme sladkou paprikou a položíme na ni kousek másla. Okolo vyskládáme bobkový list, celý pepř a nové koření a vše ještě zlehka osolíme. Zalijeme většinou vývaru, aby byla zelenina zalitá a jen z paliček trochu koukalo nad hladinu.
V předehřáté troubě pečeme na 180 stupňů. Když kuře chytá zlatou barvu, obrátíme a dál pečeme.
Jakmile jsou paličky hotové, celý pekáč vyndáme z trouby. Paličky vyjmeme a necháme na talíři bokem. Nezapomeneme vyndat bobkový list, nové koření a celý pepř.
Do pekáče s rajčaty přilijeme smetanu, eventuelně i zbytek vývaru a tyčovým mixérem vše rozmixujeme.
Pokud omáčka dost nezhoustne, zahustíme trochou mouky rozmíchané ve smetaně.
Paličky vrátíme k omáčče a zpět do trouby. Necháme ještě trochu prohřát a můžeme podávat. Lze s knedlíkem, rýží i těstovinami. Dobrou chuť.
Během přípravy přílohy si připravíme maso. Nakrájíme ho na nudličky, posolíme, opepříme, poprášíme paprikou.
Na jemno…
více o Kuřecí v „rokfórové“ omáčce
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v…
více o Ledový salát s extra zálivkou