Kuřecí plátky očistíme, rozkrojíme, mírně naklepeme, okořeníme, posypeme bazalkou a potřeme rajčatovým protlakem. Nemusíme moc, záleží jak má kdo rád. Pekáč vymažeme olivovým olejem a vložíme do něj maso, na které pak rozložíme na plátky nakrájená rajčata. Dáme péct. Pečeme, dokud nebude maso měkké. Po upečení rozložíme na maso na plátky nakrájenou mozzarellu a vrátíme zpět do trouby, dokud se sýr nerozteče.
Podáváme se salátem či čerstvým, křupavým pečivem.
Cibuli nakrájíme na kolečka a rozložíme na plech. Poté na ni položíme filety – naolejované a potřené kořením na ryby.…
více o Pangasius s rajčaty a sýrem
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou…
více o Králík na houbách a hořčici
Opražíme nasucho housku nakrájenou na kostičky v troubě dozlatova. Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme…
více o Kuře pečené s jemnou nádivkou
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem