Kuřecí prsíčka podélně rozřízneme vznikne 6 plátků. Utrhneme asi 50 cm pruh alobalu a potřeme řádně olejem s kořením, položíme na něj mírně pěstí naklepaný, osolený a opepřený plátek. Poklademe půlměsíčky cibule, navrch položíme 4–5 koleček lepší klobásky a dva 0,5 cm silné plátečky másla. Vše polijeme 4 lžícemi červeného vína! Šikovně vše zabalíme do alobalu a vložíme na pekáčku do trouby a pečeme asi 18–22 minut na 200 °C.
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a…
více o Chalupářský špíz z kuřete
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku