Kuřecí prsíčka podélně rozřízneme vznikne 6 plátků. Utrhneme asi 50 cm pruh alobalu a potřeme řádně olejem s kořením, položíme na něj mírně pěstí naklepaný, osolený a opepřený plátek. Poklademe půlměsíčky cibule, navrch položíme 4–5 koleček lepší klobásky a dva 0,5 cm silné plátečky másla. Vše polijeme 4 lžícemi červeného vína! Šikovně vše zabalíme do alobalu a vložíme na pekáčku do trouby a pečeme asi 18–22 minut na 200 °C.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
*Množství surovin je na formu 20cm širokou.
Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do…
více o Perník z perníků – nepečený
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou