Do pekáčku dáme olivový olej, na půlkolečka nakrájenou cibuli a naklepané kuřecí řízky, které jsme z jedné strany osolili, opepřili a potřeli plnotučnou hořčicí, z druhé strany posypali grilovacím kořením a kmínem. Do pekáčku dáme tou stranou, kde je hořčice dolů a dáme péci do trouby. Pečeme cca půl hodiny a poté, co cibule zesklovatí a maso se zatáhne, podlijeme hnnečkem vývaru a dáme dopéci.
Podáváme s bramborovou kaší. Na talíři urovnáme maso, směs hub s cibulí a kaši polijeme šťávičkou z pekáče.
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmažíme dosklovata. Mezitím si nakrájíme kuřecí maso na nudličky, osolíme, opepříme a…
více o Kuřecí nudličky na žampionech
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a…
více o Smažené kapustové listy
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem…
více o Mletý bůček se směsí sýrů
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha